9 Ağustos 2014 Cumartesi

Spordan Sonra Muz Tüketin!

Kalsiyum ve potasyum yönünden son derece zengin olan muz, insan vücuduna sağladığı yararlar ile birlikte düzenli olarak tüketildiği zaman bir takım olumsuzlukların da ortadan kalmasına yardımcı olmaktadır. Genellikle spordan sonra tüketilen muz, birçok faydası ile dikkatleri de üzerine çekmektedir. Aynı zamanda kalp damar sağlığını da koruyarak bir takım mide rahatsızlıklarının da ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. içerdiği lifler ile birlikte sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olarak daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilirsiniz. Yerken keyif alabileceğiniz muz, stresi en aza indirerek mutluluk hormonunun salgılanmasına yardımcı olmaktadır. aynı zamanda cinsel isteğinde artmasına yardımcı olan muzu hafta en az 4 ya da 5 kez tüketmenizde fayda var diyebiliriz.


Çocuklar içinde bir o kadar faydalı olan muz büyüme ve gelişim çağında ki çocuklarında bol bol tüketmeleri gerektiğini unutmayın. Kas da oluşabilecek olan krampların ortadan kalkmasına da yardımcı olabilecek muzu illa sade olarak tüketmeniz gerekmemektedir. Yanında bal karışı veya meyve salatası olarak tüketebilirsiniz. Hem bu sayede kısa sürede olumlu sonuçlar ile karşılaşmanıza da yardımcı olmaktadır.

Sıkı ve saatlerce süren spor programınızın sonuna geldiniz ve bir hayli de yoruldunuz yeşil çaya sarılmak yerine daha katı bir yiyecek olan muzu tercih edebilirsiniz. Kaybettiğiniz enerjinizi tekrardan kazanmanıza yardımcı olabilecek muzu, düzenli olarak tüketmenizde fayda diyebiliriz. Bununla birlikte fazla muz tüketmek kabızlık gibi sorunlarında meydana gelmesine neden olacaktır. Bu yüzden az ama öz olarak tüketebileceğimiz muzu düzenli bir şekilde veya yardımcı takviyeleri ile birlikte tüketmeye özen gösterirsek zayıflamamıza da yardımcı olabileceğini sizlerde kendi gözleriniz ile görme şansına sahip olabilirsiniz.



Tansiyon hastalarının da yardımına yetişerek ani tansiyon yükselmelerine iyi gelerek düşmesine yardımcı olmaktadır. uzun süreli tok kalmamıza da yardımcı olabilecek muz, her acıktığımızda kalori oranı yüksek olan yiyecekleri değil de daha çok kalorisi düşük olan muz tüketimini sağlamanızı öneririz. En iyi vitamin kaynağı olarak da bilinen muz  sıkça duyduğumuz b vitaminin ana kaynağı diyebiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
biber hapı new fx15 rx1 chrome indir cilt ve güzellik sağlık