11 Ağustos 2014 Pazartesi

Doğru Egzersizi Biliyor musunuz?

Yüzmek, kalbinizi ve akciğerinizi en iyi şekilde çalıştıran Günümüzde pek çok kişi kendi imkânları ile spor yaparak formunu korumakta. Ancak yapılan bu sporlar ne kadar doğru veya ne kadar yanlış bilinmemektedir. Sadece spor yapmak için sporu tercih etmeniz hedefinize ulaşmanızda size yardımcı olamayabilir. Uzman doktorlarınızın gözetimi altında düzenli ve sağlıklı olarak egzersizinizi yapabilirsiniz. Tabi ki bilmediğiniz takdir de bu yöntem size yardımcı olabilir. 


Son zamanlarda popüler hale gelen ve pek çok kişinin tercih ettiği spor yöntemlerinden biri olan yoga ile formunu korumaya çalışmaktadır. Yoga insan vücudunuz dinlendirme de yardımcı olabileceği gibi vücudumuzda ki fazlalıkların da atılmasına yardımcı olmaktadır.  

Ağırlık kaldırın
Vücudumuzda ki bütün kasların çalışmasını istiyorsak ağırlık kaldırmaları ile kaslarımızın güçlenmesini ve sıkı bir vücuda sahip olmasına yardımcı olabiliriz. Öte yandan güçlü ve dengeli bir vücuda da sahip olabiliriz.  Jimnastik ve esneklik katarak vücudun dıştan da sağlamlaşmasına yardımcı olmaktadır.


Bol Bol Yüzün
sporlardan biridir. Yüzmek, suyun basıncından dolayı bütün kaslarınızın çalışmasına yardımcı olur.  Yaz aylarında haliyle bunaltıcı sıcaklardan kurtulabilmek için vücudunuzu serinletmenin ve spor yapmanın en iyi ve pratik yolu diyebiliriz. Vücudunuzda ki fazlalıkların da ortadan kalkmasına yardımcı olan yüzme. Günlük ortalama 4 ila 5 saat kadar yüzmeniz yeterli olacaktır.


Bisiklet sürün
İnsanlar genellikle her yere giderken araçlarınız, toplu taşıma araçlarını kullanmaktalar.  Dolayısıyla en ufak bir yürüyüşte bile nefes nefese kalan bir toplum içindeyiz. Bunun yerine iş yerine, okula, spor yaparken bisikleti tercih etmemiz baldırlarımızın da sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda en doğal ve en çok tercih edilen spor aletlerinden biridir.

Sağlıklı bir yaşam sürdürmek ve spor ve egzersizi düzenli olarak uygulamanızda ve hayatınızın bir parçasıymış gibi davranmanız gerekir. Bu sayede formunuzun koruyarak sağlıklı, huzurlu ve zinde bir yaşam sürdürme şansına sahip olabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
biber hapı new fx15 rx1 chrome indir cilt ve güzellik sağlık