13 Nisan 2013 Cumartesi

Kilo Verirken Size Yardımcı Olacak 20 Yöntem

Bir süredir diyet yapıyorsunuz ve itiraf etmekten korkuyorsunuz ama sıkıldınız, bırakmak istediniz ve size çok uzun gelen bu sürede pek de kilo veremediğinizi farkettiniz. Ama merak etmeyin! Diyetinizi hızlandırıcak bir kaç küçük tüyomuz var.
İşte daha hızlı kilo vermek için tam 20 öneri :

1. Gazlı içecekleri hayatınızdan çıkarın!

Normal ya da diyet olmalarının hiç bir önemi yok, bu içecekleri hayatınızdan çıkarmanız diyetinizi hızlandırmanın en iyi yollarındandır. Neden mi? Çünkü düzenli olarak bu içecekleri tüketiyorsanız bilmelisiniz ki her bardak boş kaloriler ve kalsiyum emen kimyasallarla doludur. Yakın zamanda Texas Üniversitesi Sağlık Bilimi Merkezi tarafından yapılan araştırmaya şok edici bir gerçeği ortaya çıkardı :  diyet içecekler “0 kalori” evet ama ; bu içecekleri içenler içmeyenlere oranla daha FAZLA kilo alıyorlar. Yani kilo vermek istiyorsanız gazlı içeceklerden uzak durmalısınız!

2. Fast Foodu Boykot Edin!

İşte kilo vermek isteyenlerin en büyük düşmanlarından biri : fast food. Bir fast food menüsü yiyerek  (cheeseburger, orta boy patates ve orta boy içecek) neredeyse, bir gün içinde almanız gereken bütün kaloriyi aldığınızı biliyor muydunuz? Ayrıca bunların çok büyük bir kısmı tamamen “yağdan” gelen kalori!  Diyetinizi hızlandırmanın en iyi yollarından biri de fast foodu hayatınızdan çıkarmak ve evinizde yemek!

3. Soslardan Uzak Durun!

Hamburgerden uzak duramıyor musunuz? O zaman sosları azaltın! Mayonez, ketçap gibi malzemeleri elemeniz şeker ve yağdan gelen kaloriyi farkedilir şekilde azaltır.

4. Öğün sayınızı 5’ e çıkarın!

Kilo vermek için metabolizmanızı hızlandırmanız gerekir. Bunu yapmanın bir başka yolu da günde 3 büyük öğün yemek yerine  5 küçük öğün yemektir. Bu küçük öğünler gün boyunca metabolizmanızı çalıştıracak ve sürekli yediğiniz sağlıklı yiyecekler size sürekli aç hissetmekten kurtaracak!

5. Tam buğdaya geçin!

Beyaz ekmek tatsızdır ve kimyasallarla doludur. Ekmekten vazgeçemiyorsanız, lif kaynağı olan (lif daha uzun sure tok kalmanızı sağlar ) ve antioksidan barındıran ( hücre yenilenmesine yardımcı olur)  tam buğday ekmeği yiyerek kendinize bir iyilik yapabilirsiniz! Yaşasın tam buğday!

6. Süt Ürünlerinde Değişiklik Yapın

Biz kadınların kalsiyuma ihtiyacımız var ve süt ürünleri de bolca kalsiyum içerir ama aynı zamanda bolca da yağ! Peki ne yapmalıyız? Kilo vermek aynı zamanda da kalsiyum eksikliği yaşamamak için;  tam yağlı ürünler yerine yarım yağlı ürünleri tercih edebilirsiniz! Çok lezzetli, az yağlı bir seçenek yoğurttur. Yoğurt aynı zamanda bir çok protein ve kalsiyum barındırır. Yağın çok az olması da cabası! Peynir ve sütünüzü de değiştirin!

7. Arınma

Vücudunuzu “arındırmak” diyetinizi hızlandırmanın başka bir yoludur ve pahalı ya da zor olmak zorunda değildir. Size yardımcı olacak bir çok güzel website, kitap ve hatta uygulamalar var. Detoks hem bağışıklık sisteminizi temizler hem de kilo vermenize yardımcı olur!

8. Kilo vermek için Egzersiz Yapın!

Eğer halihazırda egzersiz yapmıyorsanız, işte size  kilo vermek için başka bir öneri: haftada 4 gün 40’ ar dakika , kalbinizin daha hızlı atmasını ve terleminizi sağlayan aktiviteler yapmalısınız.  Spor salonunda ağırlık kaldırmak, koşmak, yürümek ya da evde müziği sonuna kadar açıp dans etmek olabilir!

9. Yeni Şeyler Deneyin!

Eğer zaten egzersiz yapıyorsanız, belki de yeni ve heyecan verici bir aktivite deneyerek diyetinizi hızlandırmanın zamanı gelmiştir!Biz kesinlikle yoga, pilates ya da Zumba’ yı öneriyoruz.

10. Vejeteryan olun! ( En azından haftada bir kaç  gün !)

Eti tamamen hayatınızdan çıkarmak zorunda değilsiniz, kilo vermek için yapabileceğiniz bir başka şey de, haftada bir kaç gün vejeteryan beslenmektir. Vejeteryan beslenme şekli daha az yağ ve daha az kalori demektir. Mutfakta yeni bir şeyler denemek keyifli olmaz mı?

11. İçeceklerinizi de sayın!

Kahvenize eklediğiniz aromalar, kremalarla kalorisini neredeyse bir hamburger kadar çok yapabilirsiniz! Ne içtiğinize dikkat edin ve şekerden uzak durmaya çalışın. Başta zor gelebilir ama garanti veriyoruz üçüncü bardakta şekersiz çay ya da kahvenin tadının daha güzel olduğunu farkedeceksiniz!

12. Daha Fazla Su İçin!

Günde en az iki litre su içmemiz gerekir. Kilo vermek için içtiğiniz su miktarını arttıralısınız.  Bunun için kaç litre olduğunu bildiğiniz bir cam şişe kullanabilirsiniz. Böylece gün içinde ne kadar su içtiğinizin takibini yapabilirsiniz. Sadece daha fazla su içmek sizi daha enerjik yapar ve tok tutar. Ayrıca cildinize de iyi gelir!

13. Tartılmayı Bırakın! Şimdilik..

Eğer kilo vermeniz durma noktasına gelmişse, kendinizi her gün tartmayı bırakmalısınız. Bu hevesinizi kırmaktan başka bir işe yaramaz. Yakında tekrar kilo vermeye başlayacaksınız, çalışmaya devam!

14. Koşmaya Başlayın!

Eğer koşmak için yeterince sağlıklıysanız, koşu harika bir egzersizdir ve her hafta bir kaç gün koşuya ayırmanız kilo vermenizi arttırmanın en iyi yollarından biridir. Kalori harcarsınız, bacaklarınız şekle girer ve harika bir kardio egzersizi yapmış olursunuz.

15. Alışverişe Gidin !

Kendinizi ödüllendirin! Size olan ve içinde kendinizi rahat hissettiğiniz bir pantolon alabilirsiniz. İlla pantolon da olmak zorunda değil. Ruj, belki bir çift çizme veya bir demet çiçek! Siz bunu hakediyorsunuz!

16. Özel Bir Etkinlik Organize Edin

Diyetinizi hızlandırdığınızda tekrar kilo vermeye başlayacaksınız. Neden kendinizi başka bir ödülle motive etmeyesiniz ki? 6 – 8 hafta içinde bir “kızlar günü” organize edin. Kendinize bir beden küçük güzel bir kıyafet alın. Çünkü o kıyafetin içine gireceksiniz!

17. Şerit Metrenizi  Çekmeceden Çıkarın!

Kendinizi tartmayın dediğimizi hatırlıyor musunuz? Hala böyle düşünüyoruz; ama şerit metre kullanarak bazı “öncesi” sayıları alabilirsiniz. Tartı şu an en yakın arkadaşınız olmayabilir ama şerit metre yalan söylemez!

18. Kendinize Bir Hedef Belirleyin!

Kilo vermek için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri de kendinizi motive etmektir (çok motive etmektir.)  Bunun en kolay yolu kendinize bir hedef belirlemektir. Bu çok büyük bir hedef olmak zorunda değil. “Gelecek hafta bir kilo vereceğim.” başlangıç için küçük ama etkili bir hedef olabilir.  Hedefinize ulaşmak için çabalayın!

19. Yeme Günlüğü Oluşturun!

Yeme günlüğü tutmak sıkıcı bir fikir gibi gelebilir; ama “Ne yaparsam yapayım kilo veremiyorum” diyenler için yeme günlüğü oluşturmak, yaptığınız hataları görmek ve yeme alışkanlıklarınızı değiştirmek açısından çok faydalıdır. Kendinizle yüzleşmeye hazır mısınız?

20. Profesyonel Yardım Alın

Bu listeyi okudunuz ve hala etkilenmediniz ya da gözünüz korktuysa profesyonel yardım alabilirsiniz. Size bu konuda yardımcı olabilecek bir çok insan bulabilirsiniz!
Bu önerilerin hangisini faydalı buldunuz? Ya da daha iyi fikirleriniz mi var? Lütfen paylaşmaktan çekinmeyin!

0 yorum:

Yorum Gönder

 
biber hapı new fx15 rx1 chrome indir cilt ve güzellik sağlık