13 Nisan 2013 Cumartesi

Zayıflamak için ne yapmalıyız?

Zayıflamak istiyorum ama her seferinde yarım bırakıyorum diyorsanız, bu yazı tam size göre. Zayıflamak asrımızın en büyük problemi haline geliyor. Rahat yaşam şartları hareketsizlik ve ağır beslenme çocuklarda ise fast food yeme alışkanlıkları maalesef herkesin kilo almasına sebep oluyor. Alınan kilolardan kurtulmak ise sanıldığı kadar kolay olmuyor. Spor, diyet, zayıflama merkezlerine harcanan tonlarca para maalesef ki zayıflamamızı sağlamayabiliyor.  Bir çok ilaç kullananlarda ise kullandıkları ürünlerin yan etkilerini görülüyor ve ölümlere kadar giden sonuçlarla karşılaşıyoruz. Bununla beraber hayatımızı kolaylaştıran şeylerin bir çoğu de kilo almamızı kolaylaştırıyor. Bunların bizlere gerçekten bir faydası olmuyor. Peki, zayıflamak için neler yapabiliriz? Neler zayıflamamızı kolaylaştırır.
Nelere dikkat edersem kolay kilo veririm..
Yavaş yemek yiyin. Ne kadar çok çiğnerseniz o kadar çabuk sindirim gerçekleşir. Hızlı yediğinizde doyduğunuzu hissetmeniz mümkün olmuyor maalesef. Oyalanmanın yollarını bulun. Bu farklı hobiler yâda kültür sanat etkinlikleri olabilir. Yemek dışında can sıkıntısından kurtulabileceğiniz şeyler de olduğunu fark etmeli ve uygulamalısınız.
Dişlerinizi sık fırçalayın.
Dişlerinizin kirlenmemesi için psikolojik olarak yemek istemeyeceksiniz ve bir süre yemekten uzak kalacaksanız. Mutfağınızı abur cuburdan temizleyin. Gözünüzün önünde olduğunda canınız yemek isteyecek; fakat olmadığında belki aklınıza gelmeyecek. Kilo konusunda hırs yapabilirsiniz kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Ve olmak istediğiniz birisini dolabınıza yapıştırarak hırslanabilirsiniz.
Sofrada yemek yiyin
Çünkü televizyon karşısında yâ da ayakta doyduğunuzu anlayamazsınız.
Açken alışverişe çıkmayın
Karnınız açken canınız çok fazla abur cubur ister, gözünüz doymaz, bu nedenle alışverişe giderken tok olmaya özen gösterin. Bir de liste yapın. Dışarıda mümkün olduğunca yemeyin çünkü soslar ve farklı lezzetlerin kalorisini bilemezsiniz.
Tuzdan uzak durmaya çalışın.
Tuz vücutta su tutar ve şişkinlik hissi verir. Şekerlerden uzak durun şekerin fazlası vücutta yağ olarak depolanır. Bu nedenle şekerleme tüketmemeye çalışın.

Zayıflamak için yemek yerken servise önem verin.

Göze hitap eden lezzetler işimizi kolaylaştırır ve doymamızı sağlar. Sevmediğiniz salatalar bile daha leziz görünebilir.
 Meyve tüketimiyle tatlı isteğinizi azaltırsınız.
Canınız tatlı istediğinde onun yerine meyve tüketmeye çalışın. Meyve her zaman için tatlıdan daha sağlıklı bir besindir.
Yemeğe çorba ile başlarsanız eğer açlığınızı bastırır.
Yemek aralarında bol su için, bu midenizi doldurur. Fast food  gıdalardan uzak durun; çünkü oldukça yağlı ve kalorili olan bu gıdalar sizi hem doyurmaz hem de sağlığınıza zarar verir. Kızartma yerine haşlama tercih edin, çünkü bunu yapmazsanız aldığınız kalori daha fazla artar. Aynı ölçüde yemek kızartma ile 3 katı kalorili hale gelir.
Çorba tarifleri için Yağ Yakıcı Çorba Tarifi: 70 kalorilik yoğurt çorbası ve Clara Amram Kırmızı Zayıflama Çorbası yazılarını okuyabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
biber hapı new fx15 rx1 chrome indir cilt ve güzellik sağlık